Творче об'єднання "Бес прелюдии" вітає Вас
Неділя, 05.05.2024, 13:06:49
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту

Вечеринки в Черновцах. Молодёжный клуб DRUZI

Офіційний сайт гурту Н.Три

Команда КВН Оптом Дешевше

Офіційний сайт гурту 'Серцевий Напад'

ЧП «Кортеж»


Курс доллара Курс евро Курс рубля
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Locations of visitors to this page Хмарка тегів:
Головна » 2010 » Травень » 26 » "Буковину" з виходом у першу лігу привітають зірки футболу та естради
"Буковину" з виходом у першу лігу привітають зірки футболу та естради
12:39:23
Наші вболівальники знову побачать гру видатних буковинських футболістів

Хто ж захищатиме кольори ветеранського колективу «Буковина» (Чернівці)? Планується, що на зелений газон СОУ «Буковина» вийдуть футболісти, які двічі вигравали друголігову першість СРСР. Мова йде про таких блискучих буковинських футболістів, як Василь Задорожняк, Валерій Королянчук, Валерій Сарафінчан, Віктор Мглинець, У Чернівці також може завітати волинянин Віктор Будник, який кращі роки футбольної кар’єри провів у чернівецькому клубі.

Цікаво, що у складі «Буковини» можуть зіграти виконавці, які вигравали першість СРСР серед колективів другої ліги ще 28 (!) років тому. Серед них – Юрій Гій, Іван Гакман і Віктор Олійник. Останній зараз працює спортивним директором ФСК «Буковина». Щодо Юрія Гія, то він упродовж багатьох років був капітаном буковинського клубу. А ось Іван Гакман, якому виповнилося 55 років, продовжує брати участь в аматорських змаганнях.

Очікується поява на полі і першого капітана національної збірної України Юрія Шелепницького, який є володарем Кубка України – 92 у складі одеського «Чорноморця». У складі «Буковини» Шелепницький вигравав союзну першість України – 88. Сьогодні Юрій Григорович тренує фарм – клуб чернівецької «Буковини».

Буковинські вболівальники також можуть побачити у дії і молодших наших ветеранів – Миколу Головачука, Вадима Зайця, Романа Шпірнова, Володимира Павлова, Сергія Гамаля, Василя Тофана... Як бачимо, проти ветеранів київського «Динамо» зіграє Вадим Заяць, який цього сезону вивів «Буковину» в першу лігу. А найвище досягнення Вадима Зайця – гравця у складі чернівецької «Буковини» - здобуття срібних нагород у першості України – 95/96 серед колективів першої ліги.

У Чернівцях виступатиме кращий бомбардир чемпіонату світу

Ворота динамівського колективу захищатиме колишній голкіпер національної збірної України В’ячеслав Кернозенко, який пограв також у київському «Арсеналі» та дніпропетровському «Дніпрі». Зазначимо, що ще у сезоні – 2009/2010 Кернозенко виступав у криворізькому «Кривбасі». Нещодавно В’ячеслав вирішив завершити кар’єру гравця.

У лавах київського «Динамо» є два володаря Кубка кубків-86 – Анатолій Дем’яненко та Андрій Баль. Анатолій Дем’яненко брав участь у трьох чемпіонатах світу, у 1985 році визнавався кращим футболістом СРСР та п’ять разів ставав чемпіоном СРСР. Щодо вихованця львівського футболу Андрія Баля, то він чемпіоном світу та Європи серед молодіжних команд, а також срібним призером чемпіонату Ізраїлю.

Дем’яненко та Баль досягли вагомих успіхів і на тренерському поприщі. Під керівництвом Анатолія Демяненка київське «Динамо» ставало чемпіоном і володарем Кубка України. А ось Андрій Баль входив у тренерський штаб національної збірної України, яка здобула путівку у фінальну частину чемпіонату світу – 2006.

Вже вдруге у лавах ветеранського динамівського колективу в Чернівцях виступатиме кращий бомбардир чемпіонату світу-94 Олег Саленко (на фото). Першого разу Олег грав у лавах ветеранів «Динамо» у 2007 році. А вперше на поле буковинського стадіону футболіст, який захищав кольори таких популярних клубів, як «Валенсія» (Іспанія) та «Глазго Рейнджерс» (Шотландія), вийшов ще у 1992 році. Тоді наша «Буковина» грала з київським «Динамо» у першому чемпіонаті Незалежної України. Серед титулів Олега Саленка – чемпіон СРСР та Шотландії, фіналіст Кубка Іспанії.

Гостями Чернівців можуть стати футболісти, які у 1999 році допомогли київському «Динамо» потрапити у півфінал Ліги чемпіонів. Серед них – екс-гравці національної збірної України Юрій Дмитрулін, Віталій Косовський, а також колишній футболіст білоруської національної команди Валентин Белькевич, який недавно захищав кольори азербайджанського клубу «Інтер» (Баку).

У складі ветеранської команди «Динамо» (Київ) зіграють одразу двоє вихованців буковинського футболу – Віктор Хлус та Олександр Бойко, які в Чернівцях займалися спортом номер один у тренера Михайла Мельника. Віктор Хлус захищав кольори «Буковини» у 1979 році. У ворота суперників чернівецької команди Хлус забив 12 голів. Олександр Бойко, як і Віктор Хлус, у складі київського «Динамо» ставав чемпіоном і володарем Кубка СРСР.

Старшим тренером ветеранської команди «Динамо» (Київ) є кращий футболіст СРСР 1966 року, триразовий чемпіон союзу Андрій Біба, який раніше був наставником клубів «Поділля» (Хмельницький) та «Нафтовик» (Охтирка).

Після завершення матчу "Буковина" - "Динамо" відбудеться нагородження представників чернівецької команди майстрів, а також концерт за участю народних артистів України Іво Бобула, Степана Гіги, заслуженого артиста України Василя Мельниковича, Михайла Грицкана, шоу – групи «Вікторія», Джанго. Ведучі заходу Ігор Оршак(MC Deyl) та Вікторія Гатрич

Орієнтовні склади команд:

«Буковина»: Василь Раковіца, Валерій Сарафінчан, Сергій Походзіло, Іван Гакман, Юрій Гій, Роман Шпірнов, Володимир Павлов, Валентин Заяць, Сергій Гамаль, Василь Тофан, Дмитро Білоус, Василь Задорожняк, Віктор Будник, Юрій Шелепницький, Вадим Заяць, Сергій Черняк, Віктор Мглинець, Валерій Королянчук, Микола Головачук, Олександр Іванов, Іван Зайцев, Павло Кудрявцев, Володимир Борисевич.

«Динамо»: Вячеслав Кернозенко, Юрій Дмитрулін, Андрій Анненков, Анатолій Демяненко, Андрій Баль, Володимир Трошкін, Володимир Лозинський, Юрій Мороз, Олександр Радченко, Віталій Косовський, Валентин Белькевич, Сергій Мізін, Олександр Бойко, Віктор Мороз, Віктор Насташевський, Віктор Хлус, Олег Саленко, Віктор Леоненко, Сергій Коновалов.

Олексій МАМЧУК, БукІнфо (с)

Переглядів: 576 | Добавив: Біс | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 2
29.05.2010
2. Андрей (Senya) [Матеріал]
:)....
Думаю фото будут после Матча)....Буковина Чемпион!!!)

26.05.2010
1. Роман (DjRomcio) [Матеріал]
Вітаю-вітаю!!!
Але де ж фото??? wacko

Створено DjRomcio 2008-2024