Творче об'єднання "Бес прелюдии" вітає Вас
Четвер, 25.04.2024, 22:07:49
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Друзі сайту

Вечеринки в Черновцах. Молодёжный клуб DRUZI

Офіційний сайт гурту Н.Три

Команда КВН Оптом Дешевше

Офіційний сайт гурту 'Серцевий Напад'

ЧП «Кортеж»


Курс доллара Курс евро Курс рубля
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Locations of visitors to this page Хмарка тегів:
Головна » 2009 » Лютий » 13 » 14 лютого ввесь світ святкує "День всіх закоханих"
14 лютого ввесь світ святкує "День всіх закоханих"
19:53:55
Всі нормальні люди влаштовують свята. Свято - це особливий день, коли людина згадує про те, що йому дороге і святе. Цього дня кожна людина залучається до об’єкту своєї радості. Свята бувають рiзнi: сімейні, державні, релігійні. Вони нагадують історію сім’ї, країни, спілкування людей з Богом. Всі свята - віддзеркалення нашої культури, це об’єднуючий чинник різних поколінь.  
  Цілком можна перефразувати відоме прислів’я - "скажи, які свята ти святкуєш, і я скажу - хто ти". Але зараз в Українi складається дивна ситуація - в короткий час з’явилися "свята" чужі і навіть ворожі нашiй культурі. Варто тільки дивуватися, як наша сучасна людина здатна довірливо, без аналізу і міркувань приймати всі культурні покидьки, які йому пропонують ЗМІ і прояви західної або американської культури споживання. Скажуть - "Ваню, сьогодні у нас "Хеллоуїн", і "Ваня" покірно справляє свято, коли за кельтськими уявленнями на землю виходить всяка нечисть. Або: "Ваню, сьогодні всесвітній день святого Валентина!" - і наш "Ваня" ударяється у всі тяжкі. Що тут скажеш, - в Європі прорвало культурну каналізацію, а у нас все спливає. 
  Отже, про день святого Валентина.
  Всі ми почули про це не дуже давно - буквально кілька років тому по телебаченню, на уроках іноземних мов стали говорити про "прекрасне європейське свято - день святого Валентина - день всіх закоханих". В день 14 лютого потрібно всім закоханим посилати листи, признаватися в коханні, дарувати подарунки, зустрічатися і т.д. Це "свято" стали відзначати діти, студенти і, як виявилось, дорослі люди. 
  Давайте все-таки з’ясуємо, хто такий Валентин. 
  В інтернеті можна виявити багато сторіночок, присвячених цьому дню. У них розповідається наступна історія. У 269 році н.е. при імператорові Марку Аврелії Клавдії II Готському жив священик Валентин. Імператор не дозволяв одружуватися своїм солдатам, а священик Валентин таємно їх вінчав, писав любовні листи, зводив людей. За це його кинули в темницю, де він зцілив дочку тюремника, в яку був закоханий. І, ведений на страту, він написав їй любовний лист і підписався "Твій Валентин". Звідси, нібито, повелося дарувати коханим листи і подарунки. 
  Можна зустріти твердження, що це свято православне, мовляв, святий-то - християнський священик. Якщо так, це означає що Церква підтримує цей "день всіх закоханих", i сплеск блудних пристрастей - справа нормальна? 
  Ні, дорогі мої, все набагато складніше.
  По-перше, це "свято" не православне. 14 лютого в православних храмах не згадується святий Валентин. Але якщо ми відкриємо святці, то побачимо, що із старовини Свята Православна Церква почитала трьох мучеників на ім’я "Валентин": мученика Валентина Доростольського, що постраждав за віру в Христа в 228 році (пам’ять 7 травня), священномученика Валентина єпископа Італійського, убитого за те, що він християнин, в 273 році (пам’ять 12 серпня) і священномученика Валентина пресвітера Римлянина, замученого за проповідь про Бога в 269 році (пам’ять 19 липня). Всі дати пам’яті - це дні, коли мученики прийняли кончину від рук язичників. 
  Дивно, що співпадає рік (але не дата) загибелі священномученика Валентина Римського з роком смерті "передбачуваного" Валентина. Чи не про нього мовиться в романтичній історії "дня всіх закоханих"? Давайте вивчимо житіє священномученика Валентина Римського. 
  Про святого ми дізнаємося, що він був схоплений за сповідання Христа, закутий в кандали і приведений до імператора Клавдія для допиту. "Що ти думаєш про богiв Зевса і Меркурія?" - запитали його. "Нічого іншого я не думаю, - сказав святий Валентин, - як тільки те, що вони були жалюгідні і нечестиві люди, які час життя своєю провели нечестиво, в пороках і задоволеннях". Своїм мучителям він так само розповідав про Христа, про порятунок, пропонував імператорові покаятися. Оскільки святий Валентин був чоловіком поважним і мудрим, імператор Клавдій вирішив віддати його освіченому сановникові Астерію, для того, щоб перемогти віру Валентина в словесних спорах. Прийшовши в будинок Астерія, святий молився Богові. Астерій почув, як святий Валентин називає Ісуса Христа Світлом істини, і сказав: "Якщо Христос освічує кожну людину, то я тепер же випробую, чи істинне те, що ти говориш. У мене є донька, що осліпла раніше дворічного віку, і якщо ти ім’ям Христа твого повернеш їй зір, то я зроблю все, що ти побажаєш". Святий погодився, а Астерій поспішно пішов і привів сліпу дочку. Після гарячої молитви маленька дівчинка прозріла, і всі домочадці Астерія увірували в Христа, і після підготовки Астерій зі всім своїм будинком, в якому було 46 чоловік, прийняв Таїнство Хрещення. Почувши про хрещення Астерія багато християн прийшли в будинок його, де і були схоплені імператорськими солдатами і кинуті у в’язницю. Після довгих мук християни з’явилися перед судом імператора Клавдія, який "дав наказ без пощади побити святого Валентина палицями і потім відсікти йому голову мечем". Потім також постраждала решта всіх схоплених християн, зокрема Астерій з своєю сім’єю. От така iсторiя... 
  Вивчаючи справжнє житіє святого мученика Валентина, ми не відмітимо нічого спільного з сучасною його версією. Немає в нім ні таємних вінчань - загальновідомо, що вінчання як Таїнство благословення браку в Церкві було встановлене набагато пізніше. Не знайдемо в житті мученика ні зведення, ні писання любовних листів. Навіть інтрига закоханості в зцілену дівчину - дочка тюремника, всього лише "слон", якого роздули сучасні любителі "полунички". Воістину має рацію прислів’я, що говорить, що свиня скрізь грязюку знайде. 
  По-друге, 14 лютого - це "свято", яке не може називатися християнським.
  Не християнське воно тому, що що святкування його прямо порушує сьому заповідь, - не перелюбствуй. Любов в сучасному розумінні - це не романтичні відчуття, а хтиві розмови і погляди, а то і постільні сцени. Все це здійснено відверто пропагують ЗМІ, розпусні контори та іншi. "День всіх закоханих" не у відвернутих міркуваннях, а за фактом життя став днем розпусти, днем свинства. Ні, дарма я худобу згадав, тварини з’єднуються лише в певний час і лише для продовження потомства... означає це "свято" нижче за свинство, коли людина втрачає своя людську зовнішність і стає в своїй похоті гірше за тварину. Не може такий стан, а значить і таке "свято", називатися християнським. Не може, тому що Господь говорить нам, що "всякий, хто дивиться на жінку з пожаданням, вже перелюбствує з нею в серці своєму" (Мф. 5, 38). Те, що цей день відзначає частина європейців, зовсім нічого не означає. Ми стали забувати приказку: "що для німця добре, для руського (читай - і українця) - смерть!"  
  14 лютого - "день святого Валентина", "свято всіх закоханих" - це ідеологічна диверсія проти української культури. Явно відбувається підміна понять, спотворення уявлень, підрив традицій і заміна їх на інші - чужі, ворожі, руйнівні. Не можна, щоб відкрито пропагувалася розпуста, розповсюджувалася розпуста, руйнувалися сім’ї. Інакше чекає нас виродження і смерть, як в цьому житті, так і в майбутньому. 
  "Не обманюйтесь: ні розпусники, ні ідолослужітелі, ні перелюбники... - Царства Божого не успадковують" (1 Кор. 6, 9-10). 

   (за матеріалами iнтернет-видань)

Тим не менше і як би там не було ми хочемо привітати Вас і побажати кохати і бути коханими, адже краса і любов врятують світ!!!


Переглядів: 1285 | Добавив: DjRomcio | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 6
11.02.2010
6. Люда [Матеріал]
smile smile smile smile smile smile smile smile

07.02.2010
5. Анюта [Матеріал]
Всіх зі святом! Міша чого життя прекрасне. Ти це зрозумієш з часом. happy happy

16.01.2010
4. svetaplaneta [Матеріал]
ОВК "ЗАМОК", створений польськими дизейнерами в дусі романтизму, що в Трускавці пропонує всім молодим та закоханим провести День Святого Валентина у нас. До вашої уваги: піша екскурсія з фотографом, святкова програма, романтична вечеря, тематично-прикрашений номер і багато-багато інших приємностей.
www.zamok-kurort.com.ua
0322765969
098 584 3458

28.02.2009
3. Михаил (Maliner) [Матеріал]
Бывают в жизни огорченья angry
Но это не тот случай sad

17.02.2009
2. Пуся [Матеріал]
і вас зі святом)) хоча це свято і придумала фірма для розкрутки своєї справи,але створили вони нам день,коли всі признаються в коханні...ніби інших днів нема,щоб сказати теплі слова!!!

15.02.2009
1. Олег (Rexar) [Матеріал]
Розкажу одну iсторiю...Якось я на це свято вiдiслав однiй учительцi листiвку з привiтанням для прикола,i знаете...отримав листiвку у вiдповiдь:-Хлопай ресницами и взлетай...-напевали хулигани откручевая мотор у Карлсона....)))вот такая у меня училка...

Створено DjRomcio 2008-2024