Творче об'єднання "Бес прелюдии" вітає Вас
Пятниця, 29.03.2024, 11:27:35
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Друзі сайту

Вечеринки в Черновцах. Молодёжный клуб DRUZI

Офіційний сайт гурту Н.Три

Команда КВН Оптом Дешевше

Офіційний сайт гурту 'Серцевий Напад'

ЧП «Кортеж»


Курс доллара Курс евро Курс рубля
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Locations of visitors to this page Хмарка тегів:
Головна » 2011 » Лютий » 19 » В Україні вводиться податок на флешки, диски та принтери
В Україні вводиться податок на флешки, диски та принтери
08:44:09
Верховна рада планує прийняти закон, який фактично вводить податок на флешки, диски для запису, принтери, копіювальні та інші пристрої і матеріальні носії, із застосуванням яких можна здійснити так зване "репрографічне" відтворення творів, тобто записати на них файли або роздрукувати тексти.

Подібний закон вже діє в Росії. Згідно з цим законом, з чистих дисків та інших носіїв, а також різної споживчої електроніки, буде збиратися податок за відтворення аудіо та відео в особистих цілях.

Передбачається, що в результаті техніка подорожчає, причому, в цю категорію потрапить величезна безліч пристроїв аж до телевізорів і стаціонарних телефонів - адже вони теж можуть відтворювати відео або хоча б звук. Кошти будуть надходити і розподілятися Російським союзом правовласників (РСП), заснованим Російським союзом кінематографістів на чолі з Міхалковим.

Законопроект, згідно з яким "автори літературних, образотворчих, фотографічних творів, їх частин (фрагментів) та видавці таких творів мають право на отримання винагороди за відтворення примірників творів репрографічним способом" внесли депутати Максим Луцький (Партія регіонів), Катерина Самойлик (КПУ), Олег Зарубінський (Блок Литвина).

Відповідно до законопроекту винагороду виплачують:

1) особи, що здійснюють відтворення примірників творів репрографічним способом;

2) виробники та (або) імпортери обладнання і (або) матеріальних носіїв, із застосуванням яких можна здійснити репрографічне відтворення творів.

Збір і розподіл винагороди за відтворення репрографічним способом примірників творів та їх частин (фрагментів) здійснюється визначеною законом уповноваженою організацією колективного управління.

Виробники, зазначені в пункті 2, виплачують винагороду у формі відрахувань (відсотків) уповноваженої організації протягом 30 календарних днів після реалізації обладнання і (або) матеріальних носіїв.

Імпортери, зазначені в пункті 2, виплачують винагороду у формі відрахувань (відсотків) уповноваженої організації при митному оформленні товару. Митне оформлення товару здійснюється на підставі довідки, яка видається імпортеру уповноваженою організацією колективного управління після сплати цієї організації відрахувань.

Особи, зазначені в пункті 1, зобов'язані самостійно надавати уповноваженій організації відомості, необхідні для збирання і розподілу коштів у строки, визначені цією організацією.

Виробники та імпортери, зазначені в пункті 2, зобов'язані самостійно надавати уповноваженій організації відомості про виробництво, імпорт і реалізацію (продаж) обладнання і (або) матеріальних носіїв. Установа і визначена уповноважена організація колективного управління мають право вимагати такі відомості.

Порядок збору відрахувань, розмір і умови виплати цих відрахувань, передбаченої у частині другій цієї статті, встановлюються Кабінетом міністрів. Ним визначається також перелік обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких можна здійснити репрографічне відтворення творів.

Зібрані кошти розподіляються і виплачуються в таких пропорціях: авторам - 60 відсотків, видавцям - 40 відсотків.

За проект проголосували 249 депутатів. Всього в залі було зареєстровано 418 народних обранців.
Переглядів: 625 | Добавив: DjRomcio | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Створено DjRomcio 2008-2024