Творче об'єднання "Бес прелюдии" вітає Вас
Субота, 27.04.2024, 18:09:10
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту

Вечеринки в Черновцах. Молодёжный клуб DRUZI

Офіційний сайт гурту Н.Три

Команда КВН Оптом Дешевше

Офіційний сайт гурту 'Серцевий Напад'

ЧП «Кортеж»


Курс доллара Курс евро Курс рубля
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Locations of visitors to this page Хмарка тегів:
Головна » 2009 » Грудень » 19 » Доменна зона .УКР приречена на провал?
Доменна зона .УКР приречена на провал?
20:17:06
Як нещодавно було повідомлено українські інформагентства, Україна подала в ICANN заявку на реєстрацію кириличної доменної зони .укр.

Однак, як розповідає видання proIT, заявка на .укр надійшла не від органів державної влади, а від об”єднання "Український мережевий інформаційний центр”. В той час як при реєстрації національних доменних зон надсилати заявки може виключно держава. Згідно українського законодавства, від імені України може виступати або Президент, або Міністерство закордонних справ.



proIT також наводить слова Олександра Ольшанського, голови Інтернет-Асоціації України: "Кириличний домен повинен містити хоча б один символ нелатинського алфавіту за написом”. В той час як .УКР можна ідентифікувати як .YKP. Таким чином, вже є як мінімум дві причини, через які в реєстрації зони .укр може бути відмовлено.

Адміністратор зони .ua Дмитро Кохманюк вважає, що подача такої заявки взагалі передчасна, потрібно було спочатку винести це питання на обговорення громадськості, узгодити його з державою і учасниками ринку доменів, і лише потім переходити до обговорення назви зони.

Marketing Media Review провело власне опитування експертів з приводу цієї теми.

Володимир Пашковський, інтернет-агенція Brainberry: "На мій погляд, очевидно, що сама по собі ідея "багатомовних доменних імен” по суті, суперечить ідеї створення Internet, а також концепції універсалізації механізмів роботи і загальнодоступності інформації в мережі, яку останні 20 років розробляли і розвивали найпрогресивніші люди планети”.

Антон Кім, агентство KENSU Interactive: "Не думаю що домен .укр буде мати попит. Інтернету властиве те, що це міжнародна мережа. Так навіщо ж тоді обмежувати себе кириличним доменом?”

"Необхідність такого роду доменів дуже сумнівна”, – каже Андрій Гаркавлюк, маркетинг-менеджер I.ua, і описує технічні проблеми при елементарних діях – користування поштою нікнейм@домен.укр, там, де на ПК немає української розкладки і т.п.

Дмитро Лисюк, Gemius-Ukraine: "Наскільки я розумію, в доменному імені неможливо буде використовувати апостроф «’» (оскільки це символ, що використовується в програмуванні і команда для браузера), а значить шанувальники Квітки-Основ’яненка, наприклад, не зможуть відкрити сайт фан-клуба з правильним написанням прізвища в домені”.

З усіх висловлювань як експертів, так і звичайних користувачів, можна зробити висновок, що функціонування такої доменної зони, як .укр, дасть більше проблем, аніж реальної користі.

Тим не менш, Китай тим часом подав заявку на реєстрацію ієрогліфної доменної зони.
Переглядів: 558 | Добавив: DjRomcio | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Створено DjRomcio 2008-2024