Творче об'єднання "Бес прелюдии" вітає Вас
Субота, 27.04.2024, 06:08:08
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Друзі сайту

Вечеринки в Черновцах. Молодёжный клуб DRUZI

Офіційний сайт гурту Н.Три

Команда КВН Оптом Дешевше

Офіційний сайт гурту 'Серцевий Напад'

ЧП «Кортеж»


Курс доллара Курс евро Курс рубля
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Locations of visitors to this page Хмарка тегів:
Головна » 2010 » Вересень » 16 » Чотири дні Львів буде книжковою столицею України!
Чотири дні Львів буде книжковою столицею України!
09:59:23

Львів охопить книжкова лихоманка, не захворіти на яку Форум нікому не залишає шансу. Десятки, а то й сотні тисяч книжок, понад півтисячі видавництв і видавців, сотні письменників заледве не з усіх куточків світу... Зустріти на вулиці улюбленого автора чи опинитися із літературною зіркою світового масштабу за сусіднім столиком кав’ярні із завтрашнього дня – простіше простого.

Сьогодні ж, 15 вересня, для організаторів та учасників Форуму видавців – найтяжчий день. «Напруга величезна, – зізналася виконавчий директор Форуму Катерина Шевченко. – Найважчий – день заїзду, як для організаторів, так і для учасників, яким треба приїхати, розселитися, розмістити свою експозицію і почати працювати. Нам, організаторам, потрібно всіх зареєструвати, зустріти, поселити... В організації форуму задіяно сім працівників, які почали напружено працювати ще за декілька місяців до його початку. Тепер нам допомагають волонтери – їх понад 80». У переддень Форуму засідає і почесне журі конкурсу «Книга Форуму видавців-2010», призовий фонд якого цьогоріч – 50 тисяч гривень. 354 різнопланові різножанрові книжки, видані впродовж 2009-2010 років, претендують на Гран-прі цього поважного конкурсу або на перемогу в одній з численних номінацій.

17-та річниця Форуму символічно збіглася з кількістю запрошених спеціальних гостей. От-от до Львова має приїхати основна його цьогорічна зірка польський письменник Януш Леон Вишневський. Статус почесних гостей мають підтвердити Адріан Сливоцький (США) і отець Ксаверій Кнотц (Польща). Буквально за день до відкриття Форуму відбулися й зміни у списку спеціальних гостей. Не зможе приїхати до Львова Боріс Дубін. Російського соціолога замінить його ж колега, російський науковець, представник журі літературної премії НОС, завідуючий відділом соціально-культурних досліджень в Левада-центрі Алєксєй Лєвінсон. «Для нас найпочесніші гості – це письменники, літературні зірки, – додала Катерина Шевченко. – Та, мабуть, як і кожного року, завітають на Форум і VIP-гості з немистецької сфери. Хто саме, сказати не можу, бо їх відвідуваність абсолютно не регламентується. Обіцяють завітати працівники почесних консульств у Львові, деякі політики...».

Чимало політиків спробують свої сили не лише як гості Форуму видавців, а й його учасники. Перший президент України Леонід Кравчук презентуватиме свою книжку "Одна Україна, єдиний народ”. Відбудеться презентація книги Сергія Тігіпка "Украина: гражданский проект”, яку проведе політолог Кость Бондаренко. Колишній мер Львова Любомир Буняк представить книжку спогадів "Не зрадь себе”.

Кількість учасників Форуму останні роки тримається на стабільній позначці. "Ми не можемо говорити про те, збільшилась чи зменшилася кількість видавництв-учасників Форуму, бо площа Палацу мистецтв, яку можемо їм забезпечити, – стала, – розповіла Катерина Шевченко. – Кількість бажаючих з року в рік збільшується, але ми оперуємо обмеженою кількістю виставкових площ...”. Стабільною, щоправда, не в найкращому розумінні цього слова залишається і фінансове становище Форуму. На рахунок громадської організації "Форум видавців” досі не надійшло жодної копійки бюджетних коштів.

Ціна квитків на книжковий ярмарок порівняно з минулим роком не змінилася – як була 3 грн. (а для пільгових категорій - 1 грн.), так і залишилася. "Ми не встановлюємо ціну на квитки, це робить Палац мистецтв, – зазначила Катерина Шевченко. – Натомість ми з року в рік розповсюджуємо безкоштовні запрошення на Форум. Раніше їх можна було знайти в університетах, школах, музеях, театрах. Відтепер безкоштовні запрошення можна буде знайти і у поштовій скриньці”.


P. S. Міська рада просить усіх львів’ян та гостей міста без особливої потреби не заїжджати в центр на час проведення Форуму видавців, 16-19 вересня, і по можливості ходити ним пішки.

Переглядів: 553 | Добавив: DjRomcio | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Створено DjRomcio 2008-2024