Творче об'єднання "Бес прелюдии" вітає Вас
Понеділок, 06.05.2024, 03:20:49
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Друзі сайту

Вечеринки в Черновцах. Молодёжный клуб DRUZI

Офіційний сайт гурту Н.Три

Команда КВН Оптом Дешевше

Офіційний сайт гурту 'Серцевий Напад'

ЧП «Кортеж»


Курс доллара Курс евро Курс рубля
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Locations of visitors to this page Хмарка тегів:
Головна » 2010 » Червень » 1 » «Червона рута - 2011»
«Червона рута - 2011»
15:05:38

У 2011 році відбудеться ХІІ Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», котрий протягом своєї діяльності сформував українську національну музичну масову культуру і є основним постачальником нових імен для української естради.

У 2010 році з березня по грудень, згідно з Планом роботи Міністерства культури і туризму України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства України у справах молоді та спорту по всій Україні відбудуться 27 відбіркових конкурсів ХІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута - 2011». Переможці отримають право виступати у фіналі фестивалю.

Спільно з Дирекцією фестивалю, організацією і проведенням відбіркових конкурсів займаються управління культури і туризму, центри народної творчості, у справах сім’ї та молоді, освіти і науки облдержадміністрацій, Київської й Севастопольської міськдержадміністрацій і Міністерства АР Крим.

Мета конкурсів – здійснити цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, зокрема в глибинці, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.

На відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме українських виконавців, а не зарубіжних зірок. Участь у конкурсах не потребує жодних вступних внесків, а вхід для глядачів є вільним, що робить цей захід доступним для всіх бажаючих.

Загальна кількість конкурсантів становитиме понад 4 тис. Будуть представлені більшість районних центрів та сіл. Спеціально для участі у конкурсах буде створено і виконано бл. 6 тис. нових пісень українською мовою.

Відбіркові конкурси проводяться за музичними жанрами: поп-, сучасна танцювальна, рок-, акустична та інша музика, український автентичний фольклор. На кожному відбірковому конкурсі відбираються переможці, а також декілька резервістів, котрі отримують право виступити на заключному етапі фестивалю та представити свій регіон на всеукраїнському рівні.

Разом з професіоналізмом, критеріями відбору у жанрах поп-, рок-, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості, а його виконання – максимально наближене до виконання справжніми носіями традиційної народної культури

Фактично, фестиваль робить з початківців зірок. Майже 90% відомих, популярних в Україні та за її межами вітчизняних виконавців, відкриті «Червоною рутою». Серед них: Ірина Білик, Марія Бурмака, Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Руслана, Катя Чіллі, гурти "Кому вниз”, "Брати Гадюкіни”, "ВВ”, "Скрябін”, "Мертвий півень”, "Плач Єремії”, "Піккардійська терція”, "Брати Блюзу”, "Тартак”, "Танок на майдані Конго” та багато інших.

Фестиваль виконує важливу державотворчу функцію в Україні і має всеукраїнський масштаб, формує сучасну естрадну і молодіжну школу вітчизняної музики. Дає змогу нашій державі інтегруватися у світовий культурний простір, допомагає нашим виконавцям досягнути конкурентоспроможності на міжнародній арені.

Звертайтеся за довідками і подавайте заявки:

Дирекція фестивалю "Червона рута” у Києві

(044) 353-30-52, (091) 307-30-52, (066) 880-38-32

електронна адреса для отримання форм заявок:

chruta@ukr.net

www.chervonaruta.info

Переглядів: 561 | Добавив: DjRomcio | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Створено DjRomcio 2008-2024